Ko pravi najbolje salčiće i koji je recept najbolji Nišlije su mogle da sazanju na još jednoj Salčićijadi koja je okupila takmičare iz Niša i okolnih gradova. Organizator manifestacije je Udruženje za negovanje tradicije Višnja, a pokrovitelj Gradska Opština Crveni Krst.
S obzirom na to da su ranijih godina salčići planuli i pojeli se u prvih sat vremena, domaćice su došle spremnije. Ovoga puta čak 50 štandova.
„Stvar je u zamešivanju testa i premazivanju. Ja pravim tajni začin,u džem stavljam mlevene orahe ili lešnike da ne curi“, kaže jedna od domaćica.

Organizovana je i radionica za pravljenja salčića na licu mesta.
„Jedno vreme nije bilo salčića, ali smo ih mi vratili na trpezu tako da od prošle Salčićijade nije bilo manifestacije a da ih nema na nekom štandu“, kaže Maja Sević iz Udruženja „Višnja“.
Na manifestaciji je bilo i dvadesetak štandova na kojima su svoje radove izložili čuvari starih zanata.
