TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NIŠKI UGOSTITELJI: NISMO LEGLO ZARAZE! (VIDEO)

Niški ugostitelji okupili su se u centru Niša nezadovoljni odlukama koje se odnose na broj gostiju u kaficima i restoranima. Kako ističu, mere ograničavaju broj gostiju unutar objekta, ali i u baštama na 30, čime se, tvrde, obesmišljava poslovanje onih ugostitelja koji imaju uslove da prime veći broj ljudi.

Neke ugostitelje su, tvrde, nadležene službe prethodnih dana upozoravale da će se poštovanje mera kontrolisati od večeras. Napominju da od marta rade pod restiriktivnim merama i da su već prostorno i vremenski ograničeni.

Ugostitelji kažu da u Nišu ima 550 registrovanih radnji, a oko šest hiljada porodica živi od ovog posla. Međutim, upozoravaju na mogućnost da u januaru skoro trećina radnika zaposlenih u ovoj oblasti u Nišu ostane bez posla, ukoliko država ne opredeli posebnu vrstu pomoći za jedan od najugroženijih sektora u pandemiji.

Neki ugostitelji najavili su da će u znak protesta večeras u 20h zatvoriti svoje objekte.

A, u Komunalnoj miliciji grada Niša kažu da treba da se postupa u skladu sa uredbom Vlade Republike Srbije i naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije.

SOTIROVSKI: ZDRAVLJE GRAĐANA NA PRVOM MESTU

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove dr Goran Stamenković i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dogovorili su intenzivnije saradnju Komunalne milicije Niša sa republičkom Sanitarnom inspekcijom u sprovođenju mera Vlade Republike Srbije preduzete u cilju sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji Grada Niša. Komunalna milicija će, kako se navodi na Gradskom sajtu, nastaviti svakodnevnu kontrolu svih ugostiteljskih objekata kako bi se rizik od zaražavanja sveo na minimum. „Svesni smo da nas čeka epidemiološki teška jesen te smo u skladu preporukama Kriznog štaba doneli mere pri čemu smo većinu manifestacija odložili za sledeću godinu i zabranili javna okupljanja. Zdravlje građana nam je na prvom mestu“ istakla je gradonačelnica.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com