TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Udarne

Sotirovski: Niš je spreman za treći talas

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je Niš spreman za treći talas virusa korona i da će narednih nedelju dana, najkasnije za deset dana, biti osposobljena hala Čair i pretvorena u privremenu kovid bolnicu za zbrinjavanje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Upitana da li će u Nišu biti uvođenja novih mera i vanredne situacije, ona je za TV Pink rekla da su u stalnom kontaktu sa epidemiolozima da situacija jeste nestabilna, ali ne toliko nepovoljna da bi morala da se uvodi vanredna situacija.

“Onog trenutku, ako za to bude potrebe, lako ćemo se organizovati”, zaključila je Sotirovski.

Niš: Kafićima koji ne poštuju mere preti privremeno zatvaranje

Dragana Sotirovski je ponovila da sa republičkim inspektorima pokušavaju da pronađu model kako da pojedine ugostiteljske objekte koji ne poštuju mere – ograničenje radnog vremena do 23 sata i u objekte primaju više od 30 ljudi – zatvore privremeno na nekoliko dana.

Ona je navela da se većina ugostiteljskih objekata pridržava propisanih epidemioloških mera republičkog Kriznog štaba, ali da ima pojedinaca koji ih svakodnevno krše.

“Nije tu više u pitanju ni zarada, to je jedna vrsta bahatosti i osionog ponašanja pojedinaca prema svim građanima. Komunalna milicija, komunalna inspekcija i republičke inspekcije – sanitarne, zdravstvene i inspekcije rada neće tolerisati takvo njihovo ponašanje”, navela je Sotirovski.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com