Stanojković: zakon mora da se poštuje

Stanojković: zakon mora da se poštuje

Milan Stanojković, koordinator GO SNS
Milan Stanojković, koordinator GO SNS

Preporuka Agencije za borbu protiv korupcije za smenu većnika Srđana Aleksića i direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana ipak će se naći pred niškim odbornicima i to u zakonskom roku od 60 dana. To je najavio koordinator Gradskog odbora SNS Niš Milan Stanojković koji kaže da će tada odbornici naprednjaka glasati u skladu sa preporukom stranke.

Inače, predlog opozicije da odbornici na poslednjoj redovnoj sednici gradske Skupštine pred letnju pauzu razmotre preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za smenu Aleksića i Jerkana nije prošao. Iz tabora naprednjaka tada su izjavili da se čeka odluka Upravnog suda, kome su se obratili i Aleksić i Jerkan. Sam Aleksić tvrdio je za Zonu plus da je Agencija donela pogrešnu odluku, zbog čega i vodi upravni postupak.

One thought on “Stanojković: zakon mora da se poštuje

  1. Agencija za borbu protiv korupcije nema kredibilitet. Potrebno je da se njen rad i finansijsko poslovanje vanredno ispita. Odgovornost za to što niko nije kažnjen zbog nameštanje konkursa za radno mesto – internog finansijskog kontrolora u Agenciji za borbu protiv korupcije o kome je, ne baš precizno i ublaženo, pisala Pistaljka.rs , je na direktoru i Odboru Agencije. Ovo mesto već više godina , a i do danas, nije popunjeno na propisan način. Budžetska sredstva Agencija troši bez prave kontrole. I ako je državni organ koji treba da suzbija korupciju ona se koruptivno ponaša. Nadležni odbor Skupštine treba da proveri ove navode i pokrene proceduru za smenu odgovornih u Agenciji, a drugi organi svoj deo posla.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com