Zastareli dug “dobar” za privatne izvršitelje

LEVICA SRBIJEOnima koji zbog dugovanja očekuju izvršitelje na vratima, niški odbor Levice Srbije savetuje da podnesu prigovore na rešenja i time spreče oduzmanje imovine. Levičari pozivaju i gradsku vlast da zaustavi prinudnu naplatu komunalnih dugovanja preko privatnih izvršitelja i da na taj način spreči nasilno oduzimanje imovine za dugovanja koja su uglavnom zastarela.

Izvršitelji priznaju da rade prinudnu naplatu i za zastarela potraživanja, ali samo za ona za koja gradjani nisu podneli prigovor.

Gradjani sa druge strane ne znaju svoja prava. Moraju da dobiju obaveštenja o dugovanjima i plenidbi, na koje imaju prava da ulože prigovor, koji ipak ne odlaže izvršenje. Međutim, izvršitelj Miodrag Grujović tvrdi da nijedan izvršitelj neće da krene u prinudnu naplatu ako je prigovor podnet. Medjutim, U Levici Srbije izražavaju sumnju da javna preduzeća namerno ne šalju obaveštenja gradjanima o dugovanjima, kako ovi ne bi stigli da ispoštuju zakonski rok i ulože prigovor, nego okače obaveštenje u sudu, pa ko vidi, video je. A ko ne, neka čeka izvršitelja.

Zato savetujem gradjane da budu oprezni i pišu prigovore, kaže pred. Inicijativnog odbora Levice Srbije Slaviša Dinić.

Novi zakon o izvršenju trebalo bi da udje u skupštinsku proceduru. Veliki broj organizacija iz Niša kao i Nišlije sa preko 10.000 potpisa traže da u zakon udje i socijalna komponenta, odnosno da njegovom usvajanju prethodi Zakon o imovinskom cenzusu sa socijalnim kartama porodice, kako je učinjeno u svim zemljama u okruženju.

One thought on “Zastareli dug “dobar” za privatne izvršitelje

  1. A kada drzava duguje,i postoji pravosnazno izvrsno resenje,postoje uslovi za namirenje duga prema fizickom licu onda izvrsitelj kaze kako nema tehnickih uslova i treba sada opet da se podnese tuzba!!!!!! A izvrsno resenje postoji!!!!! Sta onda? Ko ce za mene od drzave da naplati??????

Comments are closed.