Kečap, frulica, odbornici …

skupstina februarBez obzira na dešavanja vezana za rapsivanje izbora, u niškom gradskom parlamentu je, kako se čini, počela izborna kampanja. Ni danas nisu izostala dobacivanja i nonšalantno ponašanje. Gradjani Niša su danas za rad odornika u gradskom parlametnu platili više od 150 hiljada dinara. Svako ko je bio u skupštinskoj klupi  zaradio je dnevnicu od  dve i po hiljade dinara.

Umesto da se bave ozbiljnim pitanjima na poslednjoj sedici u ovom sazivu, jedni dobacuju, drugi se glasno smeju, treći „časte“ kečapom i frulicama. U skupštinskim klupama, beskrajna „zabava.

Treći izlazak za govornicu lider NPS Branislav Jovanović je iskoristio na neuobičajen način – “Spremio sam jednu frulicu za zamenika gradonačelnika, da nastavi, kad ode u penziju da svira I uveseljava ovce po Pešterskoj visoravni. I naravno kečap za gradonačelnika pošto je obećao fabriku kečapa.” jovanovicU sali su se prolomili smeh i nova dobacivanja.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković na ovakav potez Jovanovića jednostavno kaže “Na lične uvrede ne želim da odgovaram”.

slavkovic 2To što su i jedne i druge birali gradjani Niša, izgleda da više nije važno. Ovakvo ponašanje postaje sastavni deo razgovora onih koji bi trebalo da govore u ime svih gradjana. Kada je to niška skupština počela da liči na cirkus?

Za ovakvo ponašanje gradjani Niša plaćaju po 6.260 dinara mesečno za zvakog odbornika bez obzira da li ima zasedanja, plus dnevnicu po zasedanju od 2.500 dinara. Njih je 61. Prosta matematika govori da smo za 41 zasedanje u ove 4 godine plus paušal, odbornicima platili skoro 25 miliona dinara da nas zastupaju u gradskom parlametu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com