субота, јул 13

24 AUTOMOBILA TESTIRALA IZDRŽLJIVOST TVRĐAVSKOG MOSTA (VIDEO)

0
28

Probnim preopterećenjem stručnjaci ispituju most kod Tvrđave kako bi se utvrdile statičke i dinamičke karakteristike mosta.

Ispitivanje konstrukcije podrazumevalo je parkiranje 24 taksi vozila na mostu kao i merenje raspona ugibanja mosta pre i posle tereta, ispod trupa, specijalnom opremom.

Rezultati ovih ispitivanja narednih dana biće obrađeni u specijalnom elaboratu koji će biti deo dokumentacije o novom Tvrđavskom mostu.

Probno prepterećenje mosta u Nišu trajalo je tri sata zbog čega pešaci povremeno nisu mogli preko mosta, a sve je regulisala saobraćajna policija.

Sve radove na mostu izvodila je firma Bauwesen koja je nekoliko puta probijala rokove, zbog čega je Gradu Nišu plaćala penale. Merenja o izdržljivosti mosta sprovodi Građevinsko arhitektonski fakultet iz Beograda.

Podsetimo, radovi na popoločavanju Trga kralja Milana koji su počeli krajem juna 2019. su završeni prošlog meseca dok je Tvrđavski most posle popločavanja i postavljanja zaštitne metalno staklene ograde sa osvetljenjem otvoren za pešake 2. avgusta.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a reply