“NAUK NIJE BAUK” beleži rekordnu posetu

naukOdlična poseta i ove godine festivalu “Nauk nije bauk” koji je organizovan na Elektronskom fakutetu u Nišu. Učestvuje više od 1.200 mladih naučnika i njihovih mentora iz čitave Srbije i inostranstva. Organizator  osmen smotre je niška Gimnazija “Svetozar Marković”.

Čudesni svet nauke osmi put na jednom mestu – festival “Nauk nije bauk” mogao bi ove godine po broju posetilaca da obori record. Rekordan je i broj učensnika. Ideja na pretek.

“Silom trenja nastaje elektricitet koji se prenosi I dodirom sa drugim telom izaziva reakciju” objašnjava Nenad Božidarčević učenik RTŠ “Nikola Tesla“ eksperiment koji je izazvao veliku pažnju posetilaca. nenad  nnb

aleksandra nnbNišta manje nije zanimljiva ni laboratorija domaćina Gimnazije “Svetozar Marković”. Objašnjava ga učenica Aleksandra Stamenković “Imamo zanimljiv eksperiment, kako da iz pljuvačke izvučemo DNK. Posetiocima je interesntno da vide svoj DNK, to do sada nisu imali prilike.”

Za učenike OŠ “Ratko Vukićević” festival je poseban. “Jedva čekamo da dodje čas tehničkog da radimo projekte za “Nauk nije bauk”. Svi volimo da radimo” kaže jedan od mladjih učesnika festivala, učenik Vuk Stamenković. vuk nnb

600 učenika Gimnazije “Svetozar Marković” učestvuje u organizaciji festivala. Još toliko iz zemlje i regiona. Orgnizatori su zadovoljni .

“Izgleda da su naši sugradjani iskoristili priliku da po lepom vremenu dodju porodično, sa decom ili prijateljima” dodaje Milan Petrović član organizacionog tima.

Festival “Nauk nije bauk” održava se dva dana na Elektronskom fakultetu i Nišu. Samo prve godine organizovan je je samoj gimnaziji – naredne već su  prerasli taj prostor. Kako sada stvari stoje, i hol Elektronskog fakulteta postaje tesan i za posetioce i za učesnike.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com