Akva park od jeseni

LOZNI KALEMHoće li Niška Banja ikada dobiti akva park, prvi put najavljen pre skoro deceniju? U Gradskoj kući tvrde da najavljena izgradnja akva parka na ulazu u Nišku Banju nije bilo samo predizborno obećanje. Trebalo bi da počne na jesen, jer potencijalni  investitor završava akva parka u Budvi, kaže zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković. On tvrdi da je vlasnik firme Aquaterra solutions ozbiljan u svojim namerama i da će Niš konačno dobiti akva park na lokaciji Lozni kalem.

Zaćutalo se jer završavaju akva park u Budvi. Od jeseni počinje i to je, barem ja tako mislim, ovoga puta vrlo ozbiljno, kaže Slavković.

Ova lokacija je i ranije bila interesantna investitorima, ali na njoj ništa nije niklo. 2012. godine raskinut je ugovor o prodaji “Loznog kalema” italijansko-srpskom konzorcijumu „Ital Nis“ jer ni pored odlaganja rokova nije uplatio komunalne dažbine. A najavljivan je ceo sportsko-turistički kompleks sa akva parkom, hotelima, spa-centrom. Ovoga puta, investicija je izvesna, tvrdi Slavković.

Ja verujem na osnovu onoga što sam čuo i video i podrške koju je dobio iz Vlade Srbije, da će se to ovoga puta definitivno realizovati. To bi im bio treći akva park, kaže Slavković.

Prema memorandumu, Aquaterra solutions zemljište dobija bez naknade. Predvidjeno je da akva park ima otvoreni i zatvoreni deo. Zapošljavao bi 60 ljudi tokom cele godine, a leti i duplo više. Vrednost investicije je devet miliona evra.