Vučić dolazi u Niš: Leoni počinje da radi, Cumtobel i Imi počinju gradnju

Vučić dolazi u Niš: Leoni počinje da radi, Cumtobel i Imi počinju gradnju

Nemačka kompanija “Leoni” otvoriće pogon u Nišu u subotu 29. jula, a tom događaju prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje se od dobro obaveštenih izvora. Ipak, zvanične potvrda o otvaranju pogona za proizvodnju auto-kablova i dolasku predsednika Srbije još nema iz Gradske kuće.

Ne zna se ni da li će predsednik Srbije prisustvovati postavljanju kamena temeljca za izgradnju postrojenja austrijskog “Cumtobela” i holandskog “IMI-ja” koje se očekuje do kraja ove nedelje. Dolazak Aleksandra Vučića u Niš na ove događaje nije mogao da potvrdi ni pomoćnik gradonačelnika Niša Dragoslav Pavlović. On je, gostujući u jutarnjem programu TV Zona plus, rekao da je najvažnije zapošljavanje ljudi, i to, kako je ranije najavljeno, u kompanii IMI 1250, a u Cumtobelu 1000 radnika, uz mogućnost da taj broj bude i veći.

Inače, “Leoni” je završio izgradnju pogona od 6.000 kvadrata na ulazu u Niš i da je u toku montaža opreme i mašina. U početnoj fazi biće upošleno 200 radnika, a “Leoni” planira da naredne godine u Nišu uposli još 800 radnika, a da do 2019. godine ima ukupno 2.200 radnika.

Nemački proizvođač kablova za auto-industriju je pogon u Nišu počeo da gradi februara ove godine, a postavljanju kamena-temeljca prisustvovao je Vučić koji je tada bio premijer Srbije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com