Zbog demontaže sedam nelegalno priključenih brojila, stanovi u zgradi u Triglavskoj ulici broj 8 bili su u mraku nekoliko sati. Problem je nastao kada radnici distribucije nisu uspeli da isključe brojila neplatiša, pa su rešili da privremeno skinu sa mreže celu zgradu. Komšije su se pobunile, intervenisala je i policija.

U saopštenju koje smo dobili od PR službe EPS-a navodi se da je zbog bezbednosnih razloga snabdevanje električnom energijom u celoj zgradi bilo prekinuto samo tokom demontiranja brojila samovlasno priključenih korisnika. Profesionalni upravnik zgrade u Triglavskoj broj 8 za Zonu plus kaže da procedura distribucije za isključenje neredovnih platiša nije sporna, već samo način na koji to rade.

U pismenom saopštenju Elektroprivrede Srbije Zoni plus, dodaje se da je privremeno isključenje zgrada zbog skidanja samovlasno priklljučenih brojila u skladu sa Članom 204 Zakona o energetici. Kupci koji redovno izmiruju račune za utrošenu električnu energiju nikada nisu ugroženi isključenjem, osim u slučajevima onemogućavanja pristupu mernim uređajima, stoji u saopštenju.