62. ROĐENDAN NIŠKIH LUTKARA: POSTHUMNO PRIZNANJE LOZANČIĆU (VIDEO)

62. ROĐENDAN NIŠKIH LUTKARA: POSTHUMNO PRIZNANJE LOZANČIĆU (VIDEO)

Dodelom godišnjih nagrada za umetničko dostignuće i radni doprinos zaposlenih, Pozorište lutaka u Nišu proslavilo je svoj 62. rođendan.

Nakon tri i po meseca pauze usled pandemije virusa Kovid-19 prvi nastupi Pozorišta pred publikom, koji će biti besplatni, biće od 19 časova naredna tri dana, rečeno je na svečanosti povodom Dana niškog Lutakarskog pozorišta, a na kome je postuhumno priznanje dodeljeno i reditelju Zoranu Lozančiću.

Nagradu za umetinčko dostignuće i radni doprinos dobila je glumica Svetlana Ceca Mihajlović, koja je između ostalog i igrala u predstavi „Snežna kraljica“, reditelja Zorana Lozančića, kome je Lutkarsko pozorište dodelilo postuhmno priznanje.

Zbog pristupa poslu i dobrih radnih rezultata nagrađeni su Ljiljana Dodić, inspicijent i Miladin Milanović, službenik za poslove zaštite na radu.

Povodom 62. rođendana, u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana u parku Svetog Save biće izvedene tri predstave. 25. juna „Patkica Žutkica“, 26. “Luckasti klovnovi“ i 27. juna predstava „Kosić Bosić“. Sve predstave počinju u 19 časova, a program je za sve posetioce besplatan.