TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne

POČELO SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU (VIDEO)

Pripremnim ročištem, u Višem sudu u Nišu počeo je postupak protiv Ninoslava Jovanovića, koji se tereti za otmicu dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša. Ročište je prvo odloženo na sat vremena, a onda za 16. jun. Jovanović je dovezen u sud petnaestak minuta pre zakazanog termina, policijskim kolima, a pre njegovog uvođenja u zgradu, u dvorište suda stigla su još tri blindirana vozila.

Uutvrđeno je da optuženom u fazi istrage nije dato pravo da se upozna sa sadržinom pisanog nalaza i mišljenja kojim je veštačena njegova uračunljivost, te je pripremno ročište odloženo za 16. jun, jer je, kako objašnjavaju iz Višeg suda, pravo optuženog da pre nego što se izjasni o optužnici bude upoznat sa sadržinom dokaza koji su prikupljeni u fazi istrage.

Advokat oštećene kaže da očekuje maksimalnu kaznu.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim. On je, kako se sumnja, 20. decembra, presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Pasjača u jednoj vikendici.

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je krajem marta optužnicu protiv Jovanovića, ali zbog zaštite interesa devojčice, nije saopštena pravna kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com