TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PRIHVATILIŠTE ZA BESKUĆNIKE U NIŠU NA NOVOJ LOKACIJI (VIDEO)

Prihvatilište za beskućnike koje je postojalo u okviru Gerontološkog centra u Nišu neće raditi do daljeg zbog epidemiološke situacije.

Zbog toga se traži rešenje za novu lokaciju, a o kojoj je, između ostalog razgovarali u Gradskoj kući, ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević i novo rukovodstvo Grada Niša.

Prema rečima zamenice gradonačelnice, Dušice Davidović, na nekoj od narednih sedinca Skupštine Grada Niša odbornici će doneti odluku gde će biti Prihvatilište i kako će funkcionisati usluga “Hrana na točkovima”.

Izrada socijalnih karata, usluge kao što su “Trudnoćom do posla”, pedagoški asistent, lični pratilac školske dece sa invaliditetom, resursni centar za osobe sa invaliditetom, zaštita dece od nasilja kroz formiranje reigionalne “Dečje kuće” i “Svratišta za decu” samo su deo planova novog rukovodstva Grada Niša iz oblasti socijalne zaštite, o kojima su razgovarali sa resornim ministrom, Zoranom Đorđevićem.

Trenutno u gerontološkim centrima u Srbiji nema pacijenata sa težom kliničkom slikom i situacija je pod kontrolom, rekao je ministar Đorđević. On je dodao da je žarište manjeg intenziteta u staračkom domu u Priboju ali da stanje nije alarmantno. Ministar je istakao i da sve niške inicijative i projekti koji su iz oblasti prava socijalne zaštite imaju podršku vlade i ministarstva.

Inače, ministar Đorđević je prvi ministar koji je posetio novo rukovodstvo Niša i istakao da je uveren da su dve dame na čelu grada ključ uspeha za dalji prosperitet Niša.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com