TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET VESTI

POSLE POTONUĆA RUSKE KRSTARICE, INTENZIVIRANI NAPADI NA KIJEV

Pedeset prvi dan rata u Ukrajini.

Ruske oružane snage tvrde da su sprečile pokušaj kijevskh vlasti da izvedu raketni napad na hidroelektranu Kahovska.

Jutros je divizija 19. raketne brigade oružanih snaga Ukrajine napala hidroelektranu Kahovska sa dve taktičke rakete Točka-U, koje su oborene.

KREMLJ: GLAVNI CILJ OPERACIJE PORAZ NACIONALISTIČKIH BATALJONA

Snažne eksplozije čule su se u Kijevu rano jutros, a sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom zemlje.

Rusija sprema ofanzivu na istoku zemlje, tvrdi Kijev.

Operacije u Ukrajini će prestati čim se ruski stručnjaci uvere u bezbednost nuklearnih postrojenja i bioloških laboratorija, rekao je Andrej Klimov, zamenik šefa komiteta za međunarodnu saradnju “Ujedinjene Rusije”.

KAKO JE POTONULA “MOSKVA”

Komandni brod ruske Crnomorske flote, raketna krstarica “Moskva” potonula je u Crnom moru pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Ukrajina tvrdi da je gađala i pogodila krstaricu raketom, a Moskva zvanično kaže da je izbio požar i da je oštećeni brod potonuo kasnije tokom šlepanja u luku.

Posada broda prebačena je u stalnu bazu u Sevastopolju, rekao je za agenciju Tas izvor iz ruske ratne mornarice

“Moskva” je bila vodeći brod Crnomorske flote Rusije i projekta “1164 Atlant”, a pod imenom “Slava” porinut je 1983. godine, dok je sadašnji naziv dobio 1996. godine.

Brod je bio opremljen sa 16 raketnih lansera P-1000 Vulkan, dometa od najmanje 700 kilometara, preneo je Tas.

Očekivalo se da će “Moskva” biti u službi rekordnih 60 godina.

KOSAČOV: ZAPLENIĆEMO IMOVINU ZAPADNIH KOMPANIJA, UKOLIKO TO UČINE SA RUSKOM

Zamenik predsednika Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov priznao je mogućnost nacionalizacije imovine zapadnih kompanija koje su napustile Rusiju ukoliko ruska imovina bude zaplenjena na Zapadu.

MEĐU ZAROBLJENICIMA U UKRAJINI I VOJNICI IZ ZEMALJA NATO-A

(AP Photo/Bernat Armangue)

Tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini zarobljeni su vojnici iz zemalja NATO-a, saopštio je zamenik šefa komisije “Jedinstvene Rusije” za međunarodnu saradnju, ruski senator Andrej Klimov.

Po rečima Klimova, Zapad “nastavlja rat protiv Rusije preko Ukrajinaca, kao i plaćenika”. Pored toga, kako tvrdi, u ukrajinskoj situaciji učestvuju vojnici zemalja NATO-a.

“Već imamo zarobljenike među vojnicima iz zemalja NATO-a. Sve ćemo pokazati kada se budu vodili sudski procesi i ceo svet će videti šta se u stvari dogodilo”, rekao je Klimov.

Po njegovim rečima, u Ukrajini ima i plaćenika iz azijskih i afričkih zemalja, kao i onih koji su povezani sa DAEŠ-om (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), iz Velike Britanije, SAD i mnogih drugih zemalja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com