недеља, октобар 6

KIJEV: POČELA EVAKUACIJA IZ “AZOVSTALJA“ MOSKVA: RUSIJA SE POVLAČI IZ SAVETA DRŽAVA BALTIČKOG MORA

0
78

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeset treći dan. U Marijupolju je počela evakuacija vojnika iz železare „Azovstalj“, saopštio je Kijev.

Serija eksplozija potresla je Lavov, rekao je svedok iz tog grada za Rojters. Švedska je najavila da će zajedno sa Finskom podneti zahtev za članstvo u NATO-u, ali je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio da neće dozvoliti pridruživanje te dve zemlje. EU još nije postigla dogovor o šestom paketu sankcija Rusiji.

Rusija je obavestila članove Saveta država Baltičkog mora da se povlači iz te organizacije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Moskva je odluku obrazložila time da se situacija u Savetu pogoršava, a da je odluka doneta kao odgovor na neprijateljske akcije. Naglasili su da prestanak članstva u Savetu neće uticati na prisustvo Rusije u regionu, a pokušaji da se Rusija istisne sa Baltika osuđeni su na propast.

Finski parlament na današnjoj sednici odlučuje o članstvu te zemlje u NATO-u, prenosi finski javni servis Ile. Sednica parlamenta počinje u 11 časova.

Leave a reply