TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET VESTI

UKRAJINA DOBILA PREPORUKU ZA STATUS KANDIDATA ZA ČLANSTVO U EU

Evropska komisija preporučila je da Ukrajina postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, rekla je predsednica Komisije Ursula fon der Lajen. Ona je dodala da bi Ukrajina morala da sprovede brojne reforme pre učlanjenja u Uniju.

PUTIN: ZAPAD KRIVICU ZA SVE SVOJE PROBLEME SVALIO NA RUSIJU, UKRAJINA UKIDA BEZVIZNI REŽIM ZA RUSE

Rat u Ukrajini traje 114 dana. Norveška se pridružila šestom paketu sankcija Evropske unije Rusiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje. Ukrajina je dobila zajam od 770 miliona američkih dolara po povlašćenim uslovima od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Ukrajina ukida bezvizni režim za Ruse od 1. jula, od kada će od njih zahtevati da dobiju vize za ulazak u tu zemlju, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Predsednik Rusije Vladimir Putin tvrdi da sve što se događa u svetu nije posledica događaja poslednjih meseci, već je sve, kako kaže, počelo mnogo pre zbog neodgovorne politike država G7.

 

PUTIN: MRAČNE PROGNOZE ZA RUSKU EKONOMIJU SE NISU OBISTINILE

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da se mračne prognoze za rusku ekonomiju nisu obistinile i da će Rusija nastaviti da se razvija kao „otvorena ekonomija” uprkos neviđenim sankcijama Zapada, prenosi Tass. Putin kaže da je primetio da se svi koji nastavljaju da sarađuju s Rusijom nalaze pod pritiskom evropskih država i suočavaju s direktnim pretnjama. Putin je podvukao da Rusija treba da se osloni na razvoj domaće ekonomije i privatnog biznisa, i da nastavi sa smanjenjem administrativnih opterećenja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com