TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne VESTI

VOJNA SLUŽBENICA PRIMALA MITO ZA “NAMEŠTENE” JAVNE NABAVKE

Vojna službenica V. S. (60), njen suprug R.S. (62) i ćerka G.S.R. (40) uhapšeni su po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu zbog sumnje da su primili ili pomagali u primanju mita.

Vojna službenica se sumnjiči da je primila mito, a suprug i ćerka da su primali novac od mita na svoje račune,  dok je još šest osoba uhapšeno zbog sumnje da su davali mito, saopštio je MUP.

To su V. P. (64), bivše odgovorno lice PD „VinProm Plus“ doo iz Niša, N. B. (41), odgovorno lice PD „Energo Lab“ doo Kragujevac, R. B. (71) i D. B. (37), zaposlene u PD „Energo Lab“, J. P. (38), zaposlenu u PD „Ibrea“ doo Gornji Milanovac i V. M. (68), zadrugar OZZ „Balkan“ Crna Trava.

Sumnja se da je V. S. od 28. maja 2018. do 29. aprila 2022. godine, privilegovala navedena pravna lica u postupku javne nabavke „Tekuće popravke i održavanje zgrada i objekata“, a od njih, zauzvrat kao poklon primala novac na svoj tekući račun, kao i na tekuće račune članova svoje porodice, muža i ćerke u ukupnom iznosu od 578.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com