TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

LESKOVAC: BESNE POŽARI NA OTVORENOM! SLEDE KAZNE! (VIDEO)

Leskovački vatrogasci su ovog meseca čak 56 puta gasili požare na otvorenom! To je znatno više nego mesec dana ranije ove godine, kada ih je bilo samo 17.

Iz Odeljenja za vanredne situacije MUP-a apeluju na građane da se pridržavaju mera zaštite od požara, uz napomenu da će protiv onih koji ne budu poštovali zakonske propise biti podneti prekršajni nalozi.

Kada je reč o 2022. godini, od početka godine do današnjeg dana pripadnici Odeljenja za vanredne situacije MUP-a u Leskovcu imali su 592 intervencije, od čega najveći broj zbog izbijanja vatre. Naime, prema informacijama kojima raspolažu u ovom odeljenju, u tekućoj godini zabeležen je 501 požar, na otvorenom prostoru 320. Do požara na otvorenom najčešće dolazi zbog spaljivanja ostataka strnih žita nakon žetve, lišća, smeća, kao i loženja vatre u šumama i u njihovoj blizini, što je zakonom zabranjeno.

Imajući u vidu najavljene visoke temperature, nadležne službe u Leskovcu će u narednom periodu pojačati nadzor na terenu.

Od početka godine u ovom odeljenju podneto je 14 prekršajnih naloga protiv lica koja su kršila ove zakonske propise. Inače, samo u toku juna i jula ove godine u našoj zemlji evidentirana su 4.982 vanredna događaja, od kojih 3.836 požara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com