субота, октобар 5

VOJSKA POMOGLA ČIŠĆENJE KORITA TOPLICE U KURŠUMLIJI (VIDEO)

0
90

Očišćeno je korito Toplice kroz centar Kuršumlije u dužini od oko 900 metara, I deo korita Kosanice u dužini od 300 metara. Akciju su organizovali pripadnici inžinjerijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske, u okviru projekta civilno-vojne saradnje „Uređenje rečnog korita”.

Vojska Srbije je više puta angažovala snage i sredstva radi otklanjanja posledica poplava u ovom delu zemlje, a sada, realizacijom radova na uređenju rečnih korita, deluje i preventivno.

Realizacijom projekta civilno-vojne saradnje, pripadnici Vojske Srbije će kroz obuku u izvođenju inžinjerijskih radova, preventivno delovati u cilju smanjenja mogućnost za nastanak poplava u Kuršumliji, čime će se obezbediti siguran i bezbedan život stanovnika Kuršumlije, bez bojazni od plavljenja puteva, domova i domaćinstava u blizini rečnog toka.

Pripadnici inžinjerijskiog bataljona, osim pružanja pomoći, unapređuju svoju osposobljenost za rukovanje inžinjerijskim mašinama, koje se u Vojsci Srbije koriste za uređenje puteva, savlađivanje prepreka, zaprečavanje i maskiranje.

Realizaciju aktivnosti i projekata civilno-vojne saradnje ova inžinjerijska jedinica Vojske Srbije će nastaviti u opštini Blade čišćenjem korita Jošaničke reke u selu Gornja Jošanica od 1 do 12. avgusta.


Leave a reply