TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne Zdravstvo

SVETSKI DAN SRCA OBELEŽEN U INSTITUTU NIŠKA BANJA (VIDEO)

Svetski dan srca obeležen je na Institutu Niška Banja. Veliki broj pacijenata je zajedno sa lekarima odradio čas vežbi i na taj način promovisao zdrave životne navike koje su prema rečima ljudi iz Instituta ključ ka očuvanju zdravog i jakog srca.

U 2021. godini od bolesti srca preminulo je preko 65 hiljada ljudi, što je trostruko više nego od korone od početka pandemije u našoj zemlji. O ovim brojkama se sa posebnom pažnjom govori svakog 29. septembra kada se obeležava svetski dan srca koji je obeležen i u Institutu Niška Banja. Kardiolozi savetuju da se povede računa o fizičkoj aktivnosti, ali i negovanju zdravih životnih navika.

– Nažalost bolesti srca i krvnih sudova su još uvek vodeći uzrok morbiteta i mortaliteta kako u svetu tako i kod nas – kaže direktorka Instituta Niška Banja prof. dr Marina Deljanin Ilić

Prof. dr Marina Deljanin Ilić

Prema podacima Instituta Niška Banja, svake godine odeljenje kardiologije poseti oko 1.900 pacijenata, a hospitalizuje se oko 430 u koronarnoj jedinici ove zdravstvene ustanove.

 

 

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com