субота, октобар 5

KAKVA JE SUDBINA POJEDINIH MOSTOVA U NIŠU U 2023? (VIDEO)

0
87

 

Pešački most  u Niškoj tvrđavi biće rekonstruisan do kraja ove  godine. Radovi na tramvajskom mostu u naselju broj 6 su zavšeni, a šta će biti sa mostom u Brzom Brodu odlučuje struka, kaže za Zonu plus v.d. direktor Direkcije za izgradnju grada. Gradonačelnica Niša najavljuje da će Vrežinski most ipak biti srušen u narednoj godini.

Pešači most u niškoj Tvrdjavi biće ponovo postavljen do kraja ove godine obećavaju u Direkciji za izgradnju grada. Izgradjen 1983.godine, vremenom je postao trošan I nebezbedan pa se sada uveliko radi na postavljaju novog.

„Trenutno se radi u fabrici novi most, biće drveni, pešački, isti kao prethodni, po pojektnoj dokumentaciji koju radi Građevinski fakultet.  Oko 20. decembra obaveza izvođača je da krene sa montažom,  i motaža traje 4 do 5 dana.“ kaže za Zonu plus Zoran Prokić v.d. direktor Direkcije za izgradnju

 U medjuvremenu tramvajski most, u naselju  broj 6 je završen.   Sa druge strane Vrežnski most čeka drugačija sudbina, podseća gradonačelnica.

„Vrežinski most mora da se sruši. On je dotrajao nema mu pomoći oko rehabilitacije, instalacija ispod mosta biće izmeštena. Ostaje da se vidi šta stoji u planovima jer most tu predviđen nije, ako urbanisti daju zeleno svetlo tu bi mogao da bude pešači most“ kaže za Zonu plus gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Posle tragedije u Ovčar banji u oktobru, kada su stradali posetioci jer je pukao viseći most, država je naložila inspekciju. Na teritoriji grada, dodaje Zoran  Prokić, viseći most u niškom  naselju Brzi Brod čeka procenu stručnjaka.

Prema prvoj projekciji budžeta za 2023.g  za održavanja mostova na teritoriji Niša  planirano je 5 miliona dinara. Ukoliko bude potrebe I u Direkciji za izgradnju I u kabinetu gradonačenice obećavaju da će obezbediti dodatni novac. Kako je planirano za narednu godinu, iz budžeta, za Direkciju, ide oko milijardu I 700 miliona dinara.


Leave a reply