недеља, септембар 29

VRANJE: ZA DVA DANA PREDATO 30 KOMADA NELEGALNOG ORUŽJA (VIDEO)

0
105

Za prva dva dana akcije za predaju nelegalnog oružja, u vranjsku policiju predato je oko 30 komada raznog oružja. Među njima je i 17 pištolja i 20 lovačkih pušaka za koje građani poseduju oružani list, ali ne žele više da budu u njihovom vlasništvu.

Interesantano je da je jedan savesni Vranjanac cevi i okidače na legalnom oružju zavario, kako ne bi ugrozio bezbednost svoje porodice i prijatelja, a sada ga i predao policiji.

Do 8.juna  građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice a ne moraju da dokazuju ni poreklo oružja. Građani mogu da pozvu policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih, napominje Saša Nedeljković, načelnik Policijske uprave Vranje .

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do sada predato više od 3.000 komada oružja i kratkih i dugih cevi, desetine hiljada metaka različitih kalibara kao i više minskoeksplozivnih sredstava, dodajući da je to dobra vest jer je toliko manji rizik za samopovređivanje građana Srbije, kao i za povređivanjem drugih..

 

Leave a reply