недеља, октобар 6

Naselje Milka Protić: Od zanemarenog kraja do rezidencijalnog raja

0
116

Nakon više od 40 godina, u Naselju “Milka Protić” asfalitrano je deset ulica. Urađena je i kanalizaciona mreža. Nadležni kažu da je u planu i uređenje sportskih terena. Naselje je izgrađeno davne 1948. godine, a danas u njemu živi oko 1.000 ljudi.

Jutarnja kafa sa gradonačelnicom u niškom Naselju Milka Protić. Stanovnici kažu da sada mogu da odahnu jer su napokon dobili asfalt na koji su dugo čekali, i to u deset ulica. Kako kažu, tu nije ulagano više od 40 godina.

Posle toliko godina nešto je na kraju urađeno u ovom naselju. Nadam se da će ono što je obećano biti ispunjneo do kraja – to su sportski tereni. Najveći problem je što je između ovih zgrada posađena lipa. Zna se koliko brzo raste, prevazišla je visinu ovih zgrada, kada dunu vetrovi, skuplja crepove i pravi velike probleme, kaže Jovan Mitić, iz ovog naselja.

Nismo ni očekivali. Bili smo skeptični da ćemo da dođemo do ovoga. Sad je naselje rezidencijalnog tipa. Imamo kontrolisan ulaz, izlaz. Možemo u našem naselju da napravimio raj – što i jeste, kaže Jovica Mitrović.

U Naselju Milka Protić živi oko 1.000 ljudi. Sem asfalta, naselje je dobilo novu kanalizacionu mrežu.

Saradnja Opštine, Grada i samih građana dovela je do ovoga. Mi smo pokušali da rešimo bar deo njihovih problema, s obzirom na to da je ovo naselje nastalo još davne 1948. godine. Prvi stan je useljen tada, za potrebe Kazneno-popravnog zavoda. Od tada do danas ovolika investicija na ovom prostoru nije bila, kaže predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković.

Osmesi i zadovoljstvo ovih ljudi pokazuju koliko smo svi uspeli da napravimo lepo mesto za život. To me raduje. Ovo je jedno kompletirano naselje sa izgrađenom kanalizacionom mrežom, prvi put rekonsturisanom posle mnogo godina, sa rekonsturisanim ulicama. Pravi primer kako možemo uz dogovor da postignemo određeni rezultat, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kocke kojima su bile pokrivene ulice u ovom naselju pre asfaltiranja, iskorišćene su za uređenje platoa kod Beogradske kapije i Ulice Đuke Dinić

Leave a reply