петак, октобар 18

Da li ste već kupili drva za ogrev?

0
122

Iako su cene drva za ogrev niže u odnosu na prošlu godinu, prodaja je manja, žale se prodavci. A upravo je ovo vreme kada bi trebalo nabaviti ogrev, jer će cene sa prvim hladnijim danima postati vrele!

Klime rade punom parom, ne možemo da se odbranimo od vrućine. Ipak, vreme je da se misli na zimu i na to kako ćemo se grejati. Kada je pravo vreme za kupovinu drva za ogrev?

– Najbolje u proleće, april, maj. Ni jul nije kasno

-Svakako sada, preko leta. Verovatno su i cene malo bolje. Na jesen će verovatno biti skuplje. Bez obzira na to što je ovako toplo vreme, mislim da je najbolje da se ljudi pripreme za jesen i zimu

– Ja dok sam kupovao drva i ugalj za ogrev, kod mene je već maja moralo sve da bude kupljeno.Najbolje je leti kupiti drva da bi se osušila do zime)

Kad se ima para, tad, kažu Nišlije.

Prodavci kažu da su cene drva po metru ove godine niže nego ranije.

Cene drva se kreću između 6.500 i 7.500. Prodaju se hrast, bukva. Prodavci kažu da, iako su drva jeftinija nego prethodnih godina, prodaja je manja.

Da li to znači da se sve manje Nišlija greje na drva?

– Grejem se na parno grejanje. U zgradi sam, pa ne mogu odžaci

-Preko Toplane se grejem. Grejao sam se na drva u staroj kući

-Parno grejanje u stanu. Navikao sam sada na to, odgovara mi, kažu anketirani.

Na nekim niškim oglasima stoji da drva po kubiku koštaju 4800 dinara, a sečena na trupce 5200 po kubiku.

Cepana drva koštaju 5800 po kubiku, uz transport i besplatan istovar na kućnu adresu. Ima i skupljih varijanti – cena hrasta je 8.500 dinara sa dostavom na teritoriji Niša.

Leave a reply