субота, септембар 21

(VIDEO)Počinje Festival folklora, prvi put učestvuje i ansambl iz Litvanije

0
98

Ansambli iz sedam zemalja – Kolumbije, Kine, Poljske, Slovačke, Bugarske, Mađarske i prvi put iz Litvanije učestvovaće na 17. Međunarodnom studentskom festivalu folklora u Nišu, koji startuje u utorak, a trajaće do 20. jula. Festival počinje tradicionalnim defileom Obrenovićevom ulicom od 19 sati i zajedničkim koncertom ansambala na Letnjoj pozornici počinje u 20.30.

Velikim koncertom folklornih ansambala iz sedam zemalja na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi 16. jula biće otvoren 17. Međunarodni studentski festival folklora SKC Niš.

Festival počinje tradicionalnim defileom učesnika Obrenovićevom ulicom od 19 sati, a zajednički koncert na Letnjoj pozornici počinje u 20.30.

Biće tu gosti iz Kolumbije, Kine, Poljske, Slovačke, Bugarske, Mađarske i prvi put, posle 17 godina, doći će nam ansmabl iz Litvanije i kao domaćin Akamdesmki folklorni ansambl “Oro”. Već prošle godine u septembru imali smo preko 50 prijava. Ansambli iz različitih delova sveta su želeli da učestvuju, kaže Vladica Janošević iz Akademskog folklornog ansambla “Oro”.

U Beloj Palanci, Vladičinom Hanu, Sokobanji, Ražnju i Knjaževcu biće održani koncerti 17, 18. i 19. jula. Festival se završava u subotu, 20. jula, ponovo defileom i zajedničkim nastupom učesnika na Letnjoj pozornici.

Zajednička je ta jedna velika ljubav prema očuvanju tradicije i folkloru. Meni je posebno drago što će sutra iz sedam zemalja šetati našim ulicama u različitim kostimima. Kad pogledamo Latinsku Ameriku, lepršavi kostimi.Ansambl iz Poljske, Mađarske, naš ansambl. Ceo grad će biti šaren u kostimima svojih zemalja, kaže Janovišević. 

Karte za koncert koji se održava 16. jula mogu se kupiti u SKC-u svakog radnog dana od 9 do 14 sati po ceni od 200 dinara, kao I na dan koncerta, ali I na svečanom zatvaranju na ulazu u Letnju pozornicu pred početak koncerta.

Leave a reply