субота, септембар 21

(VIDEO) I ove sezone oboren rekord po broju kupača na Čairu

0
119

Iako su danas temperature vazduha niže i do četiri stepena nego prethodnih dana broj posetilaca na niškim kupalištima ne opada. Samo na otvorenim bazenima Sprotskog centra Čair u piku toplotnog talasa bilo je više od 2.500 kupača. Rekord po broju prodatih karata je dostignut prethodne sedmice kada je bilo duplo više kupača na otvorenim bazenima i kada građani Niša još nisu otišli na odmore i otputovali u druge krajeve, kaže upravnik bazena Milan Milanov.

Broj kupača na bazenima Sportskog centra „Čair“ u poslednje dve sedmice ne jenjava zbog visokih temeratura. U piku toplotnog talasa bilo je više od 2.500 kupača zbog čega je bezbednost na ovom niškom kupalištu podginuta na najviši nivo.

„Iako su bili najtopliji dani bili juče i prekjuče na otvorenim bazenima se osetilo da je yati[je u gradu i da su ljudi otputovali, ali ove sezone rekord nam je bio 5.000 kupača.“

Češće se proverava ispravnost vode i održava red uz pomoć spasilaca. Dno bazena se čisti svakodnevno podvodnim robotima.

„Oni čiste dno bazena bar tri do četiri sata kada se uređuje ceo kompleks

Većih povređivanja , kao i kolabiranja kupača zbog visokih temperatura do sada nije bilo, kaže upravnik bazena Milan Milanov. Pravila ponašanja na ovakvom javnom prostoru gotovi svi posetioci poštuju. Kupačima se toleriše unošenje dodatne hrane, sokova i vode.

Toleriše se unošenje hrane ali se ne dozvoljava staklena ambalaža. Ne branimo dodatna osveženja naročito zbog dece da bi premostili ceo dan tokom radne nedelje od 11-19 časova i vikendom od 10 do 19 sati”

Milanov ističe da dosta kupača zaboravi svoje stvari za kupanje na bazenu i da se one čuvaju dok vlasnici ne dođu po njih na info pultu kod spasioca. Tokom ove sezone bilo je sporadičnih krađa, ali većih incidenata nije bilo jer većina i ne nosim mnogo para i dragocenosti sa sobom.

Leave a reply