четвртак, септембар 19

(VIDEO) Počela sanacija OŠ „Stefan Nemanja“, sledeća OŠ „Bubanjski heroji“

0
84

Počela je energetska sanacija Osnovne škola Stefan Nemanja koja je jedna od najvećih škola u Nišu. Direktorka očekuje da će deo radova biti gotov do septembra kako bi deca mogla bezbedno da pohađaju nastavu, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je sledeća škola koja će se uređivati OŠ „Bubanjski heroji“ za koju je juče potpisan ugovor u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Uslovi za rad biće bolji, a puno će se i uštedeti.

Radiće se stolarija, fasada, krovni pokrivač, menja se rasveta. Ovo je zaista veliki projekat, kaže direktorka OŠ „Stefan Nemanja“ Aleksandra Projović.

Direktorka očekuje da deo škole bude završen do septembra.

Nakon ove škole radiće se i OŠ „Bubanjski heroji“

Mi smo za ove četiri godine uložili sredstva u šest škola, a ovo je treća u kojoj radimo energetsku efikasnost zajedno sa ministarstvom. Juče smo potpisali ugovor za energestku efikasnost OŠ „Bubanjski heroji“. Tu su i pet vrtića. Jedanaest ustanova smo uspeli da rekonstruišemo. Kada ulažete u objekte u kojima su naša deca to znači da ulažete u busućnost, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Škola Stefan Nemanja ima oko 1300 đaka, a vrednost projekta je 53 miliona. 30 miliona je dala država, ostatak grad Niš.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a reply