четвртак, септембар 19

Đoković protiv Muzetija za finale i medalju, basketaši opet „duplo“

0
75

Sedmi dan Olimpijskih igara u Parizu, kada se radi o srpskim sportistima, biće u znaku Novaka Đokovića, koji od 19 sati igra protiv Italijana Lorenca Muzetija za finale i obezbeđenu medalju.

Srpska skakačica uvis Angelina Topić izborila je plasman u finale, uprkos problemima sa povredom.

Džudistkinja Milica Žabić, predstavnica Srbije u kategoriji preko 78 kilograma, zabeležila je dve pobede, ali je poražena u četvrtfinalu. Boriće se za bronzu u repersažu.

Basketaši ponovo imaju „dupli program“ – prvo od 19.05 protiv Letonije, a tri sata kasnije rival je Poljska.

Atletičar Armin Sinančević od 19.50 nastupiće u kvalifikacijama u bacanju kugle.

Đoković zabrinut zbog povrede

Pariz, 1. avgusta 2024.- FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bs

Đoković, koji je sinoć pobedio Stefanosa Cicipasa preokretom u drugom setu 6:3, 7:6 (7:3)., rekao je da mu je drago zbog tog trijumfa, ali da je zabrinut, kao i da ne zna da li će biti spreman za polufinale protiv Italijana Lorenca Muzetija na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Zabrinut sam, ne znam šta bih mogao da vam kažem, završio jesam meč. Popustila je bol koja je bila jaka i oštra dva gema nakon toga što se desilo. Ne znam šta se desilo, da li sam se udario, da li sam se okliznuo. Sve je ličilo na četvrto kolo Rolan Garosa kada sam uspeo da završim meč, ali sam sledeći dan saznao da sam imao tešku povredu. Ne znam šta bih vam rekao, drago mi je zbog pobede, zabrinut sam za sledeći dan“, rekao je Đoković za RTS posle meča.

Na pitanje šta bi trebalo da se dogodi da igra meč, Đoković je odgovorio „da se moli Bogu da sve bude u redu“ i poljubio krst koji nosi oko vrata.

Topić: Čak i da sam slomila nogu, pokušala bih jer je ovo moj san

Srpska atletičarka Angelina Topić rekla je danas, posle plasmana u finale Olimpijskih igara u skoku uvis da ne bi odustala ni da je slomila nogu jer je ovo njen san.

Angelina Topic, of Serbia, makes an attempt in the women’s high jump qualification at the 2024 Summer Olympics, Friday, Aug. 2, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Bernat Armangue)

Angelina je zauzela 12. mesto u kvalifikacijama, deleći ga sa Bahti Kaningem. Iz trećeg pokušaja uspešno je preskočila visine od 1,88 i 1,92 metra, ali nije uspela da savlada visinu od 1,95 metara. Finale je na programu u nedelju 4. avgusta u 19 i 55.

Topić se plasirala u finale uprkos povredi koju je doživela tokom zagrevanja.

„Kad sam se spremala za skok, stala sam čudno na strunjaču i čula da je nešto glasno puklo, ali nisam ništa osetila u tom trenutku. Pri povratku kod trenera, osetila sam bol dok sam stajala na nozi i sve se srušilo u tom trenutku, jer sam znala da sam spremna i da želim da se borim za medalju. Otišla sam kod medicinskog tima, dali su mi lekove protiv bolova, ali prvih 20 minuta nisam mogla ni da hodam“, rekla je Topić a prenosi sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Topić je istakla da je zatim pokušala da preskoči visinu od 188 cm i da je bol bio nepodnošljiv, ali da nije ni pomišljala da se povuče.

„Moj tim mi je dao snagu i rekao mi da je moguće i da mogu to da uradim zatvorenih očiju, i poverovala sam im. Preskočila sam 192 cm, što je bilo dovoljno da uđem u finale. Ni u jednom trenutku nisam razmišljala o odustajanju, čak i da sam slomila nogu, pokušala bih jer je ovo moj san i za ovo treniram. Bilo je mnogo trenutaka sumnje da li je to moguće, ali nikad nisam odustajala, i pokazalo se da je moguće“, zaključila je Topić.

 

 

Leave a reply