четвртак, септембар 19

(VIDEO) Zlatni Đole, nacija slavi!

0
88

Pariz, 4. avgusta 2024.-Srpski teniser Novak Ðokoviæ sa zlatnom medaljom osvojenom na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u finalu pobedio Španca Karlosa Alkaraza 7:6 (7:3), 7:6 (7:2). FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ nr

Đole, Đole!

Neposredno nakon pobede Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Parizu i osvajanja zlatne medalje, na niškim ulicama građani su slavili uz zastave i sirene u svojim automobilima. Slično je bilo i u drugim većim gradovima, a utisci o Novakovom trijumfu se još nisu slegli.

Vlada Srbije: Novaku Đokoviću i njegovom treneru po 200.000 evra za zlato u Parizu

Vlada Srbije donela je danas Rešenje da osvajaču zlatne medalje u tenisu na Olimpijskim igrama u Parizu Novaku Đokoviću i njegovom treneru isplati nagradu u iznosu od po 200.000 evra u dinarskoj protivrednosti.

„Vlada Republike Srbije donela je, na današnjoj sednici, Rešenje o dodeli novčane nagrade za sportske rezultate osvojenu zlatnu medalju u olimpijskoj sportskoj disciplini – tenis na Olimpijskim igrama u Parizu sportisti Novaku Đokoviću, u visini od 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Dodaje se da je nagrada u istom iznosu dodeljena je i njegovom treneru.

Djokovic i dalje drugi na ATP listi, Janik Siner drži prvo mesto

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je drugo mesto na najnovijoj ATP listi, dok je i dalje prvi Italijan Janik Siner.

Italijan na prvom mestu ATP liste ima 9.570 bodova, dok je Đoković drugi sa 8.460. Đoković je juče osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u finalu pobedio Španca Karlosa Alkaraza 7:6 (7:3), 7:6 (7:2).

Alkaraz je i dalje treći teniser sveta sa 8.130 poena, a potom slede Nemac Aleksander Zverev i Danil Medvedev iz Rusije.

 

 

 

 

Leave a reply