четвртак, септембар 19

(VIDEO) Gradske stipendije za najuspešnije sportiste

0
93

Pedesetdevetoro najuspešnijih sportista Niša dobilo je stipendije Grada Niša za ostvarene rezulate na takmičenjima. Mesečno će dobijati po 7.500 dinara, što je godišnje 90.000 po stipendisti.

Vujadin Tasić trenira u džudo klubu “Kinezis” iz Niša. Ovim sportom bavi se već šest godina. Prošle godine osvojio je treće mesto na državnom prvenstvu u džudou za starije dečake i devojčice do 14 godina. Za ostvarene rezultate je i nagrađen. On je među 59 najuspešnijih mladih sportista koji su od Grada Niša dobili stipendije.

Među dobitnicima stipendije je i Danica Nikolić iz streličarskog kluba Niš. Trenutno se sprema za Kup Srbije, koji se održava u Nišu 11. avgusta, ali i za državno prvenstvo.

 

 

Znači mi puno. To mi je motivacija da nastavim da treniram. Ja sam oduvek hteo da treniram nešto jer sam bio debeo, ali sam postigao rezultate, svideo mi taj sport i nastavio da treniram. Imam još jedno prvenstvo u džudou za kadete do 16 godina. Očekujem pozitivan rezultat, medalju, kaže Vujadin.

 

Ova stipendija mi dosta znači radi mog daljeg takmičenja i usavršavanja u sportu. Stipendiju sam zaslužila srebrnom medaljom na državnom prvenstvu. Kada sam počela prvi put da treniram, ja sam se prosto zaljubila u streličarstvo. To je sport koji izvlači najbolje iz mene, kaže Danica.

Stipendija je 7.500 dinara mesečno, a biće isplaćivana 12 meseci. Grad Niš je za ovu namenu izdvojio pet miliona i 310 hiljada dinara.

Ove godine je taj iznos malo veći, 90.000 po svakom sportisti. Verujem da će i narednih godina, kako grad ojačava, tako biti i više para za naše talentovane sportiste. Mnogi od njih nisu bili danas ovde jer su u reprezentaciji i na Olimpijskim igrama. Verujem da su još uvek pod utiskom ovih naših zlatnih medalja koje smo osvajali na Olimpijskim igrama i da će njihovi rezultati biti zlatni narendih godina, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ove godine Komisija je razmatrala ukupno 65 podnetih prijava kandidata iz 19 sportskih organizacija, koje su konkurisale za svoje najbolje takmičare.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a reply