четвртак, септембар 19

(VIDEO) Nišvil teatar – spoj cirkusa i pozorišta

0
81

U okviru pozorišnog programa Nišvila večeras na Amfiteatru na keju od 20.30 biće odigrana predstava “Veliki smak sveta” Teatra en vol iz Sardinije. Ove godine i nov program Festivala – od 15. avgusta i Cirkuski šator.

Teatar en vol iz Sardinije nastupa na Amfiteatru na keju, u sklopu teatarskog dela Nišvila. Reč je o predstavi “Veliki smak sveta”.

Predstava se bavi životnom sredinom, nasiljem nad ženama i prirodom, kaže Michele Kramers.

Kod Letnje pozornice u Tvrđavi biće postavljen cirkuski šator, gde će se od 15. do 18. avgusta dnevno igrati dve predstave – od 18 i 21 sat.

U pitanju su sve predstave savremenog cirkusa. To jedno veliko polje umetnosti, cirkus je za nas umetnost. Pripremili smo nekoliko predstava koje su regionalne, ali imamo goste iz Nemačke. Predstave su za celu porodicu, kaže PR Cirkusfere i Cirkobalkane Danka Sekulović.

Na mostu ispred ulaza u Tvrđavu u utorak od 21 sat i predstava “Tatin sin”, rediteljke i koreografkinje Ane Bošković, kao deo programa “Nove godine”.

Ima glume, kao što ima i govora. I publika je umešana. Predstava je svadba, a publika je tu kao gost, kaže koreografkinja i rediteljka predstave Ana Bošković.

Filmski program Nišvila seli se na Letnju pozorinicu, a otvara ga film “Prisila”, u režiji Sofije Kopole. Glavni program Nišvila traje od 15. do 18. avgusta.

Leave a reply