четвртак, септембар 19

(VIDEO) Vučević sa gradonačelnikom Niša: Prvo novo porodilište biće izgrađeno u Nišu

0
87

Premijer Miloš Vučević sastao se sa novim gradonačelnikom Niša Dragoslavom Pavlovićem i poručio da će novo porodilište u Srbiji biti izgrađeno upravo u Nišu. Sa Pavlovićem je razgovarao i o stadionu Čair, izmeštanju železnice, nastavku infrastrukturnih projekata. Čestitao je Dragoslavu Pavloviću koji je pre nekoliko dana izabran za gradonačelnika Niša i poželeo mu je da bude vredan i uspešan, i da što više bude sa narodom i da rešava njihove probleme.

“Za koji dan ministar Glišić će doći u Niš i da podelim sa vama da će Srbija krenuti u pripremu izgradnje porodilišta u Nišu. To je važan projekat, koji smo dogovorili sa predsednikom Republike da 57 porodilišta ili rekonstruišemo ili izgradimo nova. Niš je to zaslužio i koliko sutra krećemo u pripremu projektne dokumentacije i posle toga da gradimo, kao što gradimo i objekat koji ćete videti za 13, 14 meseci. Razgovarali smo i oko stadiona Čair, izmeštanje železnice, oko komunalne infrastrukture, rešavanje problema sa dalekovodima, o nastavku velikih infrastrukturnih projekta koji se tiču Republike, pruzi Niš- Dimitrovgrad, ali i brzoj pruzi koja treba od Beograda da se nastavi ka jugu naše države.

Kad završimo do kraja godine sa Suboticom, brzu prugu puštamo ka Nišu, i posle Leskovcu i Vranju, ka makedonskim komšijama.

Aerodrom je dobio novi objekat, treba i nova pista, treba dalje da se ulaže. Povećali smo sa novim terminalom broj putnika koji mogu da budu usluženi u Nišu. Sve to menja ambijent grada Niša koji to aslužuje i obećavam da ćemo kao Vlada Republike Srbije biti češće u Nišu, da Niš dovedemo na onu poziciju koju i zaslužuje, da ima mnogo veći budžet srazmeran svom broju stanovnika, da može da rešava velike i važne stvari koje građani očekuju da budu rešeni”, rekao je Vučević.

Premijer Miloš Vučević obišao je Naučno-tehnološki park u Nišu, ističući da je to jedan od projekata koji Srbiju vuku u budućnost.

„Kao i danas u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, uvek me oduševi koliko imamo sposobnih, talentovanih i vrednih ljudi. To je snaga koja nam je preko potrebna. Sjajan je i novi projekat Naučno-tehnološki park 2“, napisao je Vučević na Instagramu nakon obilaska NTP-a.

 

Leave a reply