петак, септембар 20

(VIDEO) Donacija za medalju

0
65

Olimpijski komitet Srbije, zajedno sa svojim sponzorom, donirao je Klinici za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš 3,3 miliona dinara za opremanje kabineta za neivanzivnu dijagnostiku koja je ključna u prevenciji lečenja karidovaskularnih bolesti. Donaciju klinici uručio je vaterpolista reprezentacije Srbije, Nišlija Sava Ranđelović.

Za pet osvojih medalja Olimpijski komitet Srbije, zajedno sa svojim sponzorom kroz humanitarnu kaciju „Srce Srbije“ donira ukupno deset miiona dinara za tri velika zdravstvena centra u Srbiji. Jedna donacija stigla je u Niš.

Sigurno je ova donacija značajna za našu zajednicu. Krivo mi je što nismo uzeli više medalja jer bi bilo i više novca za ovakve humanitarne akcije, kaže vaterpolista reprezetnacije Srbije Sava Ranđelović.

Želja nam je bila da nagradimo uspeh sportista da to podignemo na viši nivo, ali kad smo videli kolika je potreba ima u zdrastvu oldučili smo da iznos dupliramo, kaže  direktor marketing kompanije Balkan Bet Marko Negovan.

Sa oko 3,3 miliona dinara kompletno će biti opremljen kabinet za neivanzivnu dijagnostiku na niškoj Klinici za kardiologiju koji je važan u prevenciji lečenja kardiovaskularnih bolesti koje po zastupljenosti među stanovništvom u Srbiji zauzimaju prvo mesto.

Sve to može da se detektuje pravovremenu, a opremljen kabinet će nam pomoći u otkrivanju bolesti kod pacijenata koji su u riziku“, ističe prof. dr Tomislav Kostić rukovodilac Klinike za kardiologiju

Klinika za kardiologiju se trenutno renovira, završen je treći sprat, a u toku su radovi na rekonstrukciji prvog i drugog sprata, kaže zamenik direktora Kliničkog centra Niš, Radmilo Janković.

Koliko god smo savremeni medicina zavisi od modernih dostignuća i potrebno je nekada nabaviti opremu po hitnom postupku, ali imamo za sada dobre uslove u svim granama medicine za lečenje u UKC Niš“, objašnjava zamenik direktora UKC Niš prof. dr Radmilo Janković.

Donaciju je već dobio Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, koji će novac iskoristitit za respiratore, a tokom naredne sedmice dobija i Kliničko bolnički centar „Dragiša Mišović“ u Beogradu za nabavku portabilnog ultrazvuka.

Leave a reply