четвртак, септембар 19

Pavlović: Većnici još bez resora

0
77

Održana je prva sednica novog Gradskog veća Niša. Ali koja će zaduženja pojedinačno imati novi niški većnici još nije precizirano. Resori im nisu direktno dodeljeni, jer će se do nekog trenutka raditi projektno i većnici će dobiti svoja zaduženja, rekao je gradonačelnik Dragoslav Pavlović nakon prve sednice.

Resori gradskim većnicima nisu direktno dodeljeni i do nekog trenutka radiće se projektno, kazao je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović nakon prve sednice novog saziva Gradskog veća.

Biće dodeljivana zaduženja većnicima onako kako je najbolje u ovom trenutku. Postoji već neki okvir kako će se raspodeliti resori. Iz razloga što ne bismo voleli da nešto propustimo. Sasvim sigurno postoje resori o kojima treba razmisliti na malo bolji način i kako ih definisati. Što se tiče nekih osnovnijih resora koji su postojali i ranije, otprilike već se zna ko dobija koja zaduženja. O tome ćemo naknadno, na nekoj od narednih sednica, kaže gradonačelnik. 

Za sada je izvesno da će direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković resorno biti zadužen za privredu, dok će Miloš Đorđević najverovatnije obavljati funkciju većnika za komunalne delatnosti. Pavlović kaže da će se tokom svog mandata svakodnevno baviti rešavanjem komunlanih problema u gradu, počev od udarnih rupa, do uređenja zelenila, blokovskog prostora i parkiranja.

Za šta imam dosta poziva građana, i za asfalitarnje parking prilaza zgrama i zeleno. Problemi parkiranja u gradu su vrlo aktuelni. Nadam se da će biti dovoljno pameti i snage da se nađu prava rešenja, kaže Pavlović. 

Kaže da, kada je reč o komunalnim problemima, mora da se uđe dublje u strukturu i raspored delatnosti radnih mesta u javno-komunalnim preduzećima.

Kada se bude ustanovilo na koji način reorganizovati službe, sektore, koje ljude postaviti na koja mesta u javnim komunalnim preduzećima, onda će, čini mi se, i stvari drugačije da se rešavaju.Sve vam je do ljudi. Sada je osnovno pitanje da li smanjivati broj uprava, na koji način uprave da funkcionišu, na koji način da se reorganizacija uradi kako bi preduzeća bolje funkcionisala… Stvari se rešavaju kada prave ljude postavite na prava mesta. Mi moramo videti na koji način da imamo malo veći broj komunalnih radnika na terenu da bi grad bio čistiji , na koji način da budemo prisutniji i da se brže rešavaju ulice kada su u pitanju uradrne rupe, kaže gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Na prvoj sednici novog Gradskog veća bilo je pet tačaka, a jedna od njih je i rešenje kojim se odobrava 46 legitimacija za prevoz na teritoriji Niša za tri zone, koje bi glasile na Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Mara“ Niš, a koje bi koristili lični pratioci dece i personalni asistenti.

Leave a reply