четвртак, септембар 19

(VIDEO) Nova podloga na stadionu Čair

0
117

Nakon dva meseca završeni su radovi postavljanja nove travnate podloge na stadionu “Čair”.

Direktor Fudbalskog kluba Radnički iz Niša kaže da će prvu utakmicu kao domaćini na svom stadionu igrati u septembru u 9. kolu protiv subotičkog Spartaka.

U međuvremenu fudbaleri treniraju na stadionu Železničara, a uskoro će moći i na dva svoja pomoćna terena koja se posle mnogo godina takođe uređuju. Stadion sa saradnicima obišao je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Radovi na novoj, hibridnoj podlozi na niškom stadionu Čair su završeni. Ova kombinacija prirodne i veštačke trave ima tri puta veću izdržljivost od terena sa običnom travom, kaže direktor FK Radnički Dejan Propadalo.

Niški klub prvu utakmicu kao domaćin na svom stadionu igrati u septembru u 9. kolu protiv subotičkog Spartak.”

Radove u iznosu od 700 do 800 hiljada evra izvodi engleska firma po standradima UEFE kako bi sve kvalitetno za igranje Superlige. U međuvremenu fudbaleri treniraju na stadionu Železničara. Uskoro će moći da tereniraju i na svojim pomoćnim terenima koji se uređuju, jedan sa prirodnom, drugi sa veštačkom travom, kažu u Radničkom.

„Potrebna je rekonstrukcija stadiona i videćemo na koji način to možemo da izvedemo, jer će ovo biti gradski stadion“, kaže gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Radimo na povećanju gradskog budžeta i trudićemo se da unapredimo sport i da bar imamo jednog držvanog pravaka iz Niša“, kaže gradski većnik za sport Milan Milanov.

Iz Grada Niša najavljuju da će se i dalje raditi na poboljšanju sportske infrastrukture i da će se ulagati u školski sport, kao i u sport za osobe sa invaliditetom.

Leave a reply