четвртак, септембар 19

(VIDEO) Želimo da iznedrimo šampione! Gradski većnik najavio više para za sport

0
58

Poboljšanje sportskih kapaciteta i infrastrukture planovi su novog rukovodstva Grada Niša. Radi se na povećanju budžeta za sport, a u planu su značajna ulaganja u školski sport i sport osoba sa invaliditetom, kaže sportski većnik Milan Milanov. Dodaje da će se praviti i novi rasporedi za treniranje sportskih klubova u hali Čair.

Veći budžet za sport nego prethodne godine, plan je novog rukovodstva Grada Niša. Većnik resorno zadužen za razvoj sporta Milan Milanov kaže da je cilj da se sport u gradu podigne na viši nivo.

Prva misija da povećamo budžet za sport i da vratimo sport Nišlijama i turdićemo se da u naredne četiri godine iznedrimo državne prvake u kolektivnim i individualnim sportovima”, kaže Milanov.

U planu su i značajna ulaganja u školski sport i sport osoba sa invaliditetom. Milanov je naglasio da će se truditi da decu motivišu da se bave sportom, uz posebne programe koji će omogućiti većem broju dece da pristupe sportskim aktivnostima. Najavio je i poboljšanja u radu sportske hale “Čair”.

Ona će i dalje biti na raspolaganju sportskim klubovima, ali će se termini bolje prilagoditi kako bi se zadovoljile potrebe svih sportskih organizacija. Naša hala mora da bude maksimalno u funkciji sporta i sportista”

Ulagaće se i u sportsku infrastrukturu, u obnovu stadiona Čair izgradnju novog sa 15 – 20.000 mesta.

Stadion bi nakon rekonstrukcije trebalo da ima između 15 i 20 hiljada mesta, a po modernim standardima, novi stadion bi mogao biti bez atletske staze. To znači da je neophodno naći i novu lokaciju za treninge atletičara“, kaže gradonačelnika Niša Dragoslav Pavlović.

Iz Kabineta gradonačelnika Niša kažu da se razmišlja i uvođenju besplatnih škola sporta odnosno da klubovi koji primaju sredstva u budžetu budu u obavezi da pruže besplatne termine za decu.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a reply