петак, септембар 20

Prijem za za glumce u Skupštini grada

0
39

U Skupštini Grada Niša organizovan je prijem za ekipu filma “Heroji Halijarda” koji je na programu četvrte festivalske večeri Filmskih susreta.

Glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić poklonio je predsedniku niškog parlamenta Igoru Novakoviću svoju monografiju.

Zauzvrat, Novaković je Bajiću poklonio sliku Oka sokolovog, a umetničkom direktoru festivala Andriji Miloševiću i predsedniku Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastku Jankovićusliku sa motivima Niša.

Svi već znaju nišku publiku koja zaista istrajno skoro 60 godina prati glumce, voli glumce, raduje se glumcima i uživa zajedno sa glumcima u ovom festivalu. Jako mi je tužno što Žarko nije tu sa nama. Ja sam imala privilegiju da mi u jednoj od njegovih poslednjih uloga bude direktan partner, kaže glumica Nela Mihailović.

Ja sam zaista ubeđen u vrednost ovog filma koji smo napravili. Mislim da je publika stvarno sjajno reagovala, jer je jedna fenomenalna priča, ispričana na jedan način koji se kod nas ne viđa tako često, kaže glumac Radovan Vujović.

Nama su sledeće godine jubilarni 60. Filmski susreti, pa smo razgovarali o budžetu za narednu godinu. Pripremamo jedan veliki spektakl, kaže predsednik SG Niša Igor Novaković.

Leave a reply