четвртак, септембар 19

Ispraćena septembarska klasa niških regruta

0
75

Niški regruti ispraćeni su na služenje dobrovoljnog vojnog roka i na vojno usavršavanje za rezervne vojne oficire. Svečanost je održana u niškom Domu Vojske.

Završio sam Pravno poslovnu školu. Hteo bih da postanem profesionalni vojik i da ostanem da radim u Vojski. To bi mi bio prvi i jedini posao, kaže kandidat za dobrovoljno služenje vojnog roka Dimitrije Tasić.

Među regrutima sve više devojaka.

Završila sam Gimnaziju Svetozar Marković, zatim Ekonomski fakultet i master Kriminalistike i bezbednosti, pronašla ljuav u tome i odlučila sam zato da služim svojoj zemlji, kaže  kandidatkinja za vojno usavršavanje za rezervne vojne oficije Jovana Pavlović. 

Zamenik načelnika Regionalnog centra MO Niš, potpukovnik dr Saša Đorđević kaže da je svake godine sve više zainteresovanih.

Dragi kandidati, čestitam vam i zahvaljujem se na hrabrosti i spremnosti što ste se odvažili da služite dobrovoljni rok sa oružjem i da se uputite na kurs rezervnih oficira. Ovim gestom ste pokazali koliko volite zemlju i takav patriotizam zaslužuje poštovanje, kaže potpukovnik Đorđević. 

Regruti na dobrovoljnom služenju vojnog roka u narednih šest meseci će u jedinicama Vojske Srbije, počevši od centara za obuku, sticati vojne veštine. Oni koji su se opredelili za kurs rezervnih oficira sticaće i vojna znanja na Vojnoj akademiji, a nakon toga praktična znanja u jedinicama Vojske Srbije.

Leave a reply