четвртак, септембар 19

Makron završio dvodnevnu posetu Srbiji: Francuska je prijatelj Srbije, kao i ja lično

0
36

Beograd, 30. avgusta 2024.- akon èega je francuski predsednik ušao u avion. FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ nr

Predsednik Francuske Emanuel Makron završio je dvodnevnu posetu Srbiji. Sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otkrio je ploču na aerodromu „Nikola Tesla“ kojom je simbolično obeležen završetak ključnih radova u okviru projekta modernizacije i proširenja beogradskog aerodroma.

Makron je ocenio je da je aerodrom danas mnogo veći nego 2019. kada je poslednji put bio tu i da je dobio međunarodnu dimenziju. Makron je zahvalio predsedniku Vučiću na dvodnevnoj poseti Srbiji, a Vučić ga pozvao da opet dođe u našu zemlju.

Makron: Francuska je prijatelj Srbije, kao i ja lično

Beograd, 30. avgusta 2024.-  FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ nr

Predsednik Emanuel Makron poručio je danas na kraju dvodnevne posete Srbiji da je Francuska prijatelj Srbije, kao i on lično i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na gostoprimstvu.

„Imali smo razgovore na strateškom nivou u svim sektorima, privrednim, kulturnim, i mislim da smo mogli suštinski da unapredimo odnose između Francuske i Srbije“, rekao je Makron na ceremoniji otkrivanja ploče povodom završetka radova na modernizaciji i proširenju aerodroma Nikola Tesla.

Obraćajući se novinarima na aerodromu, Makron je naglasio da je zadovoljan svime što je urađeno na aerodromu.

Istakao je da je poslednji put bio u Beogradu 2019. kada je mogao da stekne uvid u radove širokih razmera, kao i da su radovi završeni uprkos kovidu, inflaciji i geopolitičkoj situaciji.

„Odlučili ste 2018. da ukažete poverenje Vansiju, hvala vam na poverenju. Želim da zahvalim svim ekipama, inženjerima i tehničarima, srpskim i francuskim, i svim partnerima koji su doprineli da aerodrom danas izgleda onako kako izgleda. Aerodrom je danas mnogo veći, dobio je internacionalnu dimenziju i Francuska želi da nastavi da bude pored Vas, da bude uz Vas. Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde pored Vas i što sam mogla da vidim sve što ste uradili“, rekao je Makron.

On je zahvalio na ukazanom poverenju, što je Srbija dala Francuskoj taj projekat.

„Mi smo mogli da Vam pokažemo šta znamo, naše veštine, naše znanje da Vam prenesemo. Hvala Vam za to što ste nam ukazali poverenje. Gospodine predsedniče, ovo je prilika i za mene da Vam zahvalim na ovoj poseti i želim da Vam kažem da je Franciska prijatelj Srbije i ja lično sam prijatelj Srbije“, poručio je francuski

Vučić: Važne stvari smo dogovorili tokom ova dva dana posete Makrona

Beograd, 30. avgusta 2024.-. FOTO TANJUG/ MARKO ÐOKOVIÆ/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na poseti Srbiji i ocenio je da su važne stvari dogovorene i konkretizovane tokom dva dana njegove posete.

„Beskarajno Vam hvala, dragi prijatelju Emanuele Makronu na ovoj poseti, kao i na poštovanju i časti koje koju ste pokazali prema našoj zemlji. Srećan sam što smo mogli ponovo da Vas ugostimo u Beogradu, ali i što ste pokazali spremnost i želju da vidite i naš prelepi Novi Sad. Važne stvari smo dogovorili i konkretizovali tokom ova dva dana, a mnogo zajedničkog rada je tek pred nama, za dobrobit naših zemalja i naroda. Srećan Vam put i da nam se što pre vratite“, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Francuske Emanuel Makron završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu ispratio ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić: Posle predsednika Makrona danas me čeka i susret sa predsednicom EK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da upravo kreće u Češku gde će između ostalih razgovarati i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

„Naš narod bi rekao, izgledam kao da me poplava izbacila. Upravo ispratio predsednika Francuske Emanuela Makorna, a za minut polećemo za Češku. Pored važnih susreta sa domaćinima razgovaraću i sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen“, naveo je predsednik na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić danas je nešto posle 16 sati ispratio sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla predsednika Francuske Emanuela Makrona koji je na njegov poziv boravio u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Leave a reply