петак, септембар 20

Pavlović: Prvo odluka o broju Gradskih uprava pa konkurs za načelnike (VIDEO)

0
68

Dragoslav Pavlović

Nakon analize izveštaja Državne revizorske institucije odlučiće se na koji način će biti formirane Gradske uprave u Nišu, kojima trenutno uglavnom rukovode vršioci dužnosti načelnika, kaže gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Zbog toga se još ne zna kada će biti javnih konkursa za načelnike gradskih uprava, kao i za direktore javnih preduzeća, ali će sve, kaće Pavlović, biti urađeno u skladu sa zakonom.

Vršioci dužnosti moraju biti na adekvatan način rešeni, mi moramo u narednom periodu da osmislimo način jer to mora biti u skladu sa zakonom i kada budemo formalizovali raspisaćemo konkurse i ljudi će se prijavljivati. Ali, pre svega toga neophodno je da sagledamo izveštaj državne revizorske institucije koji nam je došao krajem prošle nedelje kako bi u organizaciju gradskih uprava uključili i ono što imamo kao preporuku DRI, zato nam je važno da to bude osnov za određivanje koliko će biti gradskih uprava biti i kako će biti formirane, zato ne žurimo sa raspsivanjem konkursa. Da li će to biti jedinstvena gradska uprava ili će biti veći broj uprava, zavisi od analize izveštaja DRI koji smo dobili u petak i trenutno se analizira. Za javna preduzeća je ista procedura“, kaže gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

https://youtu.be/j3WQxysKuec?si=YVyh5ouGjcg9hEiC

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a reply