четвртак, септембар 19

Niš će biti domaćin Svetskog prvenstva u boksu za žene 2025. godine

0
44

Niš će biti domaćin Svetskog prvenstva u boksu za žene 2025. godine, koje će biti održano u martu sledeće godine. Učestvovaće više od 1000 takmičarki sa svih kontinenata. Sa pripremama bi trebalo krenuti odmah, kazao je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović na sastanku sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom.

Grad Niš će marta sledeće godine biti domaćin najveće svetske smotre kada je u pitanju ženski boks. Učestvovaće

više od 1000 takmičarki sa svih kontinenata. Gradonačelnik Dragoslav Pavlović je na sastanku sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom dogovorio prve korake važne za početak organizacije ovog događaja i naglasio da se sa pripremama mora krenuti odmah.

Želimo da grad Niš bude grad sporta i održavanje ovako značajnih i velikih događaja biće nam od ogromne koristi, jer će Niš tih dana biti domaćin hiljadama gostiju, ne samo sportista, već i njihovih ekipa, trenera, a naravno i ljubitelja ove plemenite veštine, kaže gradonačelnik Niša.

Nenad Borovčanin kazao je da je ženski boks bio jedan od najgledanijih na nedavno završenoj Olimpijadi u Parizu i da je ubeđen da će tih dana i Čair biti pun.

‘Svetska bokserska asocijacija je zvanično je objavila da će zemlja domaćin Svetskog prvenstva za žene biti Srbija, a u dogovoru sa Vladom i Predsednikom Republike odlučeno je da domaćinstvo poveri Nišu koji ima duguboksersku tradiciju, kaže Borovčanin.

Rekao je da se Niš mnogo puta pokazao kao odličan domaćin najvećih sportskih manifestacija i da je siguran da će tako biti i sada“.

Leave a reply