петак, септембар 20

I Nišlije imale Dan bez automobila

0
13

Obustavom saobraćaja u centru grada od 16 do 20 časova i raznim sportskim aktivnostima na Trgu kralja Milana obeležen je Dan automobila u Nišu, a u okviru Evropske nedelje mobilnosti. Na ovaj način apeluje se na građane da češće pešače i koriste alternativne načine prevoza kao i da učestvuju u biciklističkoj vožnji od 10 kilometara kroz Niš koja će biti održana u nedelju 22. septembra od 10 do 14 sati.

DAN BEZ AUTOMOBILA U NIŠU

Niš je jedan od 3.300 gradova sveta u kome se obeležava Evropska nedelja mobilnosti. Već su održana razna predavanja i radionice, a otvorena je i prva tzv. integrisana ulica, kod Zelene pijace u kojoj se saobraćaj odvija usporeno. Kao centralni dogoađaj je Dan bez automobila kada se Nišlije pozivaju da češće pešače i koriste alternativne načine prevoza.

Evropska nedjelja mobilnosti se završava u nedelju, 22. septembra biciklističkom vožnjom kroz Niš koju organizuje Evropska kuća u saradnji sa gradom i Udruženjem biciklista „Karavan tim“. Biciklistička vožnja je za sve uzraste, trajaće od 10 do 14 sati i biciklisti će od Trga kralja Milana do OŠ „Duško Radović“ preći ukupno 10 kilometara. Na cilju će biti organizovane razne sportske igre koje će voditi mladi sportisti i sportske organizacije.

Leave a reply