уторак, септембар 24

Studentski dom spas od visokih kirija

0
14

Teško je reći koliko mladih iz drugih gradova studeira u Nišu, ali je sigurno da svi oni ovde moraju da pronađu stan za koji je potrebno izdvojiti minimum 200 evra jer su stanovi poskupeli. Onda treba platiti zajedničke troškove. I to govori da studiranje nije nimalo jeftino. Ali, ima i onih kojima se posreći da dobiju mesto u studentskom domu, ali i tu nema mnogo mesta – oko 1000, a konkuriše veliki broj njih.

Među onima koji su prošle godine ostvarili pravo na Studenstski dom je studentkinja prve godine Elektronskog fakulteta u Nišu martina Nikolić koja je puna utisaka iz Studentskog doma nakon godinu dana provedenih u Paviljonu na Gradskom polju.

Plašila sam se u početku da li ću se uklopiti, a sada vidim da je Studentskli dom super. ne bih izlazila iz doma. Prošle godine nam je renovirano i kupatilo, baš sam zadovoljna, kaže Martina.

Za nju i sve starije studente počela je prijava na Konkurs za prijem u studentske domove. Za brucoše su prijave završenje, ali neće biti mesta za sve jer se prijavilo oko 400 hiljih, a mesta ima za 250. Ko se useljava znaće se u sredu kada izlazi konačna lista primljenih.

Useljavamo brucoše već od 1. oktobra na mesta studenta završnih godina koji su se iselili. Imaćemo tada 150 mesta. Što se ostalih tiče kako se mesta oslobađaju, tako ćemo pozivati brucoše, kaže Nataša Nikolić iz Studentskog centra Niš.

DA su cene i više nego povoljne govore same cifre. Nisu se menjale u odnosu na prethodnu godinu.

Dom kod Pravnog košta 2.150 dinara, a kod Tehničkih i kod Medicinskog 2.790 dinara, dodaje Nikolićeva.

Nisu se menjale ni cene hrane u menzi pa su cene obroka i blizina restorana još jedna prednost stanovanja u studentskom domu.

Leave a reply