уторак, септембар 24

Prijem za delegaciju Republike Srpske

0
6

Niš je jedan od 12 gradova u kojima se organizuje manifestacija “Dani Srpske u Srbiji 2024”. U Gradskoj kući u Nišu priređen je prijem za delegaciju Republike Srpske.

Takođe, u niškom Narodnom pozorištu održan je koncert Etno grupe Iva iz Doboja (RS) u sklopu ove manifestacije.

Ja bih rekao da je saradnja grada Niša i svih opština u Republici Srpskoj prijateljska, s obzirom na to da se trudimo da razvijamo i negujemo te odnose i veze, jer smo jedan narod, radimo na zajedničkom nacionalnom jedinstvu. Sve što se dešava je lepo i pozitivno. Nama je ponos da to pokažemo. Upravo je manifestacija “Dani Republike Srpske u Srbiji” prilika da se pokažmo u opštinama i gradovima Srbije. Ove godine je 12. manifestacija, tako se predstavljamo u 12 gradova. Zadovoljstvo nam je da je jedan od tih gradova upravo Niš. Manifestacija ima za cilj jačanje tih veza i povezivanje. Nama je uvek drago kad dođemo u Niš, kaže pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Nemanja Kovačević. 

Drago mi je da je i grad Niš na mapi gradova povodom Dana Srpske u Srbiji. Ta manifestacija je krenula pre nekoliko dana i delegacija Republike Srpske obilazi gradove u Srbiji. Ojačavamo saradnju na svim nivoima i podižemo saradnju naše dve republike. Ove stvari su pravi pokazatelj na koji način srpski narod treba da se ujedinjuje, na koji način treba da pokazuje sabornost i da u narednom periodu svima pokažemo da je srpski narod jedinstven na svim meridijanima, kaže gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Leave a reply