субота, септембар 28

Prvi put u Nišu Miholjski susreti sela (VIDEO)

0
38

Prvi put u Nišu biće održani Miholjski susreti sela i to na teritoriji Gradske opštine Niška Banja i Gradske opštine Pantelej. Najpre će biti održani u Jelašnici 29. septembra, a nedelju dana kasnije u Malči.

 

U fokusu je etno stvaralaštvo, domaće radinosti, deca, koja su pripremila likovne i literarne radove, biće ocenjivanja najboljih radova, biće i takmičenja u pikadu i u još nekoliko sportova. Akcenat je baš na miholjskom letu i želji da mi u Niškoj Banji produžimo i ove godine, ne samo trajanje festivala već i decentralizacija svih dešavanja, naveo je Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja.

Celu priču podržava Ministarstvo za brigu o selu, a na susretima će biće organizovana izložba rukotvorina i proizvoda domaće radinosti, izložba likovnih i literarnih radova, a meštane i posetioce očekuje i bogat sportski i kulturno umetnički program.

Kroz „Miholjske susrete” ponosno prezentujemo našu tradiciju, narodne običaje i kulturu. Želimo da mlađe generacije upoznamo sa našim folklorom, starim narodnim igrama, instrumentima i rukotvorinama. Bez jakog sela, nema ni jakog grada, kaže zamenik gradonačelnika Niša Luka Gašević.

Za organizaciju Miholjskih susreta u Jelašnici i Malči, Grad Niš je od Ministarstva za brigu o selu dobio 470.000 dinara.

Leave a reply