субота, септембар 28

Druga sednica Skupštine Grada Niša u prvoj polovini oktobra

0
33

Rebalans budžeta biće glavna tema druge sednice novog saziva Skupštine Grada Niša koja će, prema rečima, njenog predsednika Igora Novakovića biti zakazana u prvoj polovini oktobra. Novaković poziva sve odbornike da se prijave za obuku o funkcionisanju eParlamenta kako bi se što pre počelo sa elektronskim glasanjem i efikasnijem vođenjem skupštine.

DRUGA SEDNICA SG NIŠA U PRVOJ POLOVINI OKTOBRA

Druga sednica novog saziva Skupštine Grada Niša biće zakazana u prvoj polovini oktobra, kaže njen predsednik Igor Novaković. Jedna od centralnih tema trebalo bi da bude rebalans budžeta.

On se u najveće radi i aposlutno sam siguran da ćemo sve stići da završimo do sednice kako bi bio na dnevnom redu”, kaže predsednik SG Niš Igor Novaković.

Teme koje će se još razmatrati na ovoj sednici su predlozi za izradu plana detaljne regulacije za izgradnju novih trafostanica i solarnih elektrana.

Reč je o izgradnji rafostanice Niš 9 i Niš 16, kao i solarnog parka “Lovo Promaj 2” na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst. Jedna od tačaka će biti i raspodela dobiti i pokriću gubitaka za javna preduzeća poput Zavoda za urbanizam i Gradske stambene agencije.”, rekao je Novaković.

Pre ove sednice biće održana i tri odbora, za mandatno-imunitetska pitanja, za imenovanje i administrativno -budžetska pitanja, najavljuje Novaković i dodaje da se radi na tome da odbornici što pre uđu u proces elektronskog glasanja.

„Pozivam odborinke sve odbornike SG da se prijave za obuku e-parlemnta kako bi što pre počeli sa elektronskim vođenjem sednice”

Konstitutivna i prva sednica Skupštine Grada Niša bila je 12. avgusta.

Na sledećoj, očekuje se da Skupština dobije još jednu odborničku grupu, jer su pojedini odbornici napustili matične sa ciljem da formiraju posebne grupacije.

Leave a reply