субота, септембар 28

Šta donosi energetski kalkulator? (VIDEO)

0
20

Veliki broj građana Niša prisustvovao je ove nedelje tribini o mogućnostima da uz pomoć države obnovi fasade, ugrade novu stolariju I solarne panele ili zamene stare kotlove. To dokazuje veliko interesovanje građana da svoje kuće i stanove učine energetski efikasnima, što direktno znači veliku uštedu u porodičnom novčanikom. Upravnici stambenih zgrada uz pomoće energetskog kalkulatora na jednostavan način mogu da dobiju neophodne informacije o planiranim investicijama i svim uštedama koje mogu da očekuju kao rezultat energetske sanacije zgrada i kuća.

Dodatna znanja o energetskom kalkulatoru koji objedinjuje sve podatke o zgradi dobili su na obuci koja je nedavno održana u Regionalnoj privrednoj komori Niš,a u okviru projekta “Bolja energija”.

Program radi tako da će dobiti kompletne podatke. kada ubace osnovne podatke o visini, površini zgrade, broj spratova, dobiće izveštaj i sliku zgrade sa mapom, informaciju o površini termičkog omotača, koliko bi para trebabalo, koliki bi iznos bio po jednom stanu. Štedi mnogo vremena upravnicima i energetskim menadžerima, kaže Maja Stešević iz PKS.

 

Leave a reply