понедељак, септембар 30

„Vuk koji je ispao iz knjige“ najbolja predstava na Festivalu u Kraljevu

0
9

Još jedna nagrada za Lutkarsko pozorište u Nišu. Predstava „Vuk koji je ispao iz knjige“ proglašena je za najbolju predstavu na Drugom festivalu umetničkog stvaralaštva za decu i mlade „Mali svet“ u Кraljevu. U obrazloženju nagrade navedeno je: „Jednostavna, a dinamična priča o Vuku koji pokušava da pronađe svoju bajku prolazeći kroz teške i komične situacije govori o istrajnosti i upornosti. Majstori lutkari su napravili predivne lutke kojima su glumci vešto udahnuli život, posebno mački i kineskom zmaju. Duhoviti ton predstave i šarenilo vizuelnih efekata držali su pažnju kako najmlađe, tako i starije publike.“

U takmičarskom delu programa učestvovali su: Dečje pozorište Subotica, Кruševačko pozorište Malo pozorište „Duško Radović“ Beograd, Pozorište lutaka Niš i Puls teatar Lazarevac.

Predstavu „Vuk koji je ispao iz knjige“ režirao je Dragoslav Todorović, a glumački tim čine Lazar Nikolić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Jelena Đorđević.

Leave a reply