уторак, октобар 1

Društvo novinara Niša najoštrije osuđuje napad na kolege Tanjuga

0
19

Povodom poslednjih pretnji kolegama u Novinskoj agenciji Tanjug, oglasilo se Društvo novinara Niša koje je najoštrije osudilo pretnje novinarima.  Saopštenje prenosimo u celini:

 

Saopštenje za javnost

Društvo novinara Niša najoštrije osuđuje jezive pretnje upućene novinarima Novinske agencije Tanjug i Televizije Tanjug. Izražavamo solidarnost sa medijskim radnicima Tanjuga koji trpe užasne pretnje smrću i poručujemo im da smo uz njih kao njihove kolege sa jugoistoka Srbije i da nećemo odustati od istinitog, objektivnog i pravovremenog izveštavanja o dešavanjima u našoj zemlji, bez obzira na sve pretnje i zastrašivanja kojima smo izloženi u ovom izazovnom okruženju.

Pozdravljamo brzu i adekvatnu reakciju Ministarstva informisanja i telekomunikacija i pozivamo nadležne organe da što pre identifikuju onog ko je našim kolegama iz Tanjuga poslao ovu zastrašujuću poruku bez obzira na to iz koje države dolazi. Samo efikasnom akcijom države ali i međunarodnih institucija od kojih očekujemo da reaguju na ovakve užasavajuće pretnje, može se izgraditi profesionalni ambijent u kome će se novinari osećati sigurnije i biti u poziciji da obavljaju svoj posao bez straha za vlastiti život.

Istovremeno, kao medijski radnici i predstavnici novinarskih udruženja želimo da pružimo podršku državi Srbiji i Ministarstvu informisanja i telekomunikacija ali i svim učesnicima u procesu informisanja građana Srbije, u naporima da se iskoreni narativ nasilne komunikacije i da se uspostavi kultura dijaloga, u kojoj ćemo se svi osećati bezbedno i gde niko neće pretiti metkom u potiljak novinarima ili bio kom građaninu Srbije.

 

Društvo novinara Niša

01.10.2024.

Leave a reply